« Terug naar blogoverzicht

Over lekker plantaardig en snel klaar gesproken.....

2 maanden geleden - Door: Ronny Neilen-Bruijnen

Oh, ik had weer eens zo'n zin in bakken en snoepen...... Heel veel tijd was er niet en ik had ook niet echt veel spannende ingrediënten in huis. Maar dat bleek dus ook helemaal niet nodig te zijn! Kijk eens wat een heerlijke traktatie we uiteindelijk bij de thee hadden:

Vegan Limoen Polenta Cake (12 plakjes)

Voorbereidingstijd 15 minuten, Baktijd 25 minuten, Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

250 ml amandelmelk

55 g plantaardige boter

60 g plantaardige yoghurt (ik gebruikte Alpro kokosyoghurt)

4 el limoensap

160 g polenta

160 g bloem

100 g rietsuiker

1 eetlepel bakpoeder (ik gebruikte ½ tl bakpoeder en ½ tl baking soda)

2 el poedersuiker

Extra nodig

Cakevorm ‘broodje’, ca. 23 cm

Handmixer/keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Smelt de plantaardige boter.

Voeg de amandelmelk, plantaardige boter, plantaardige yoghurt en 2 eetlepels limoensap samen in een grote kom en klop tot een mooi mengsel.

Voeg vervolgens de polenta, bloem, rietsuiker en bakpoeder/baking soda toe aan de kom en klop tot een mooi samenhangend deeg.

Giet het mengsel in een cakevorm die is ingevet en/of bekleed met bakpapier.

Bak de polentacake gedurende 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en een geplaatste spies er schoon uitkomt.

Vermeng de resterende limoensap met de poedersuiker.

Bestrijk de bovenkant van de cake met de resterende 2 eetlepels limoensap en laat 5 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

 

NB: Dit recept levert een cake op met een subtiele zuurzoete smaak. Als je de voorkeur geeft aan een zoetere smaak, kun je de suiker verhogen tot 150 gram.

Ga je dit heerlijke gerecht ook maken? Laat het me weten! Ik ben heel benieuwd.

Lieve groet, Ronny