Voeding&Z/Ronny'z

partner van gezonde  bedrijven

 

Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf

 

Klinkt u dat vreemd in de oren? Vast niet als u weet dat elke zieke werknemer 1½ tot 2½ keer zoveel kost dan zijn eigen bruto loonkosten. Die extra - vaak verborgen - kosten worden o.a. veroorzaakt door omzetverlies, door vervanging van de zieke medewerker en/of betaald overwerk door collega’s. Zieke medewerkers drukken dus zowel omzet als winst. Een onwenselijke situatie voor elk bedrijf dat gezond wil zijn en blijven.

Een gezond bedrijf zorgt voor gezonde werknemers 

Werknemers zijn vaak 6 tot 8 uur per dag 'op het werk'. Inmiddels is wel bewezen dat bedrijven die actief werken aan een gezonde werkomgeving een beduidend lager ziekteverzuim hebben. En die gezonde werkomgeving wordt nog beter bereikt door actief stimuleren van een gezonde leefstijl van werknemers op het werk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld staand vergaderen, wandelen in de lunchpauze, stimuleren van fietsen-naar-het-werk etc. Maar ook gezonde voeding in de kantine en toegang tot gezonde snacks en tussendoortjes helpt om medewerkers gezond te houden.

 

Wat kan Voeding&Z/Ronny'z voor uw bedrijf betekenen?

Goed advies begint met goed onderzoek.

Natuurlijk zijn er standaard preventieprogramma's ontwikkeld en deze hebben ook allemaal hun waarde. Maar toch heeft elk bedrijf en in het bedrijf elke functie zijn eigen uitdagingen en dat vraagt om maatwerk.  

Ik begin dan ook altijd met een scan van de werkomgeving en gesprekken met werknemers uit alle geledingen van het bedrijf. De bevindingen en bijbehorende adviezen worden in een rapport vervat en vervolgens besproken en vertaald in concrete acties.

Daarnaast kan bijvoorbeeld een project in het kader van gezonde voeding op het werk worden opgezet, waarbij een kookworkshop wordt gebruikt als start of als afsluiting.