Voedingsadvies

Je krijgt van mij geen 'kant-en-klaar-dieet', maar een persoonlijk en realistisch voedingsadvies.

Het begin is gemaakt: Je hebt mij gevonden en bent aan het lezen – en dat is meteen een heel goed begin! Wanneer je contact met mij opneemt maken we een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt in kaart gebracht wat je wenst te bereiken. Ook je huidige voedingspatroon en huidige leefstijl komen aan de orde.

 

Aan de hand hiervan wordt een advies op maat opgesteld. Dit gebeurt altijd in samenspraak met jou, waarbij rekening wordt gehouden met je situatie en mogelijkheden. Een kant-en-klaar dieet hoef je dus niet te verwachten: Voeding&Z en VoedingGezond staan voor persoonlijk en realistisch voedingsadvies!

 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als basis geldt altijd jouw vraag.

Misschien heb je besloten dat je met een andere/gezondere leefstijl gaat beginnen.

Of heb je te horen gekregen dat je om medische redenen een specifiek dieet moet volgen. Of wil je uit gezondheids- of milieuoverwegingen je voeding aanpassen.

 

Wat de redenen voor verandering van je eetpatroon ook moge zijn, ik kan je helpen om op een goede, leuke, lekkere en creatieve wijze je doel te bereiken.

 

Ik neem je eetpatroon onder de loep en werk van daaruit samen met jou aan een nieuw voedingspatroon en/of een gezondere leefstijl.  Als basis geldt altijd jouw vraag. 

 

Specialisatie

Samen zorgen we ervoor dat je kennis van producten, bereidingswijzen en gerechten wordt vergroot en dat je lekkere volwaardige vegetarische maaltijden op tafel kunt zetten. Ik at al vaak vegetarische gerechten, zowel in restaurants als thuis. Maar het kwam toch 

altijd weer neer op dezelfde ingrediënten en dezelfde preitaartjes en kaasomeletten. En dat leek me toch niet echt gezond. Uit nieuwsgierigheid en op zoek naar meer creativiteit in de keuken ben ik in 2015 begonnen aan de kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ van de Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). En daar heb ik geleerd hoe een volwaardige vegetarische maaltijd eruit kan zien, dat er een grote variatie aan producten en verrassende gerechten is en dat vegetarisch eten vooral heel erg lekker kan zijn!

 

Dus: Als je overweegt om (een deel van de week) vegetarisch te gaan eten en je wilt dit op een verantwoorde manier en met veel afwisseling doen, dan kan ik je hierbij helpen. Samen zorgen we ervoor dat je kennis van producten, bereidingswijzen en gerechten wordt vergroot en dat je lekkere volwaardige vegetarische maaltijden op tafel kunt zetten. Zowel voor jezelf als voor (je) opgroeiende kinderen. 

 

Medisch

Elk mens is anders, daarom is een voedingsadvies op maat zo belangrijk.

Bij lichamelijke of medische klachten kijk ik of er een verband is tussen de klacht en de voeding en hoe je door je voeding aan te passen, je klachten kunt laten verminderen. Je zult je snel een stuk fitter voelen door voor volwaardige voeding te kiezen die past bij jouw spijsvertering, smaak en levensstijl. Elke mens is anders, daarom is een voedingsadvies op maat zo belangrijk.

 

Ik kan je voedingsadvies geven bij onder andere:

 • Voedselintoleranties en Voedselallergieën
 • Bloedsuikerschommelingen
 • Diabetes type I en II
 • Onder-en overgewicht
 • Kindervoeding
 • Maag-, lever- en darmklachten
 • Hart- en vaatziekten
 • Osteoporose
 • Reumatische aandoeningen
 • Overgangsklachten
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Huidklachten zoals eczeem
 • Candida albicans
 • Stress
 • Sportvoeding

Ook kan ik je voedingsadvies geven bij een al eerder voorgeschreven dieet. Wil je bij dit dieet lekkerder en gevarieerder eten? Neem dan contact met mij op!

 

Werkwijze

Elk proces van blijvende verandering kost tijd en vraagt om motivatie en doorzettingsvermogen.Mijn rol als coach/therapeut/kok is om je te helpen, te motiveren, stimuleren en ondersteunen waar nodig. Dat kan zijn in de vorm van gesprekken, maar ook door bijvoorbeeld kookworkshops aan huis, kookdemonstraties, kennisdeling of het aanleveren van specifieke recepturen/menu’s.

Elk proces van blijvende verandering kost tijd en vraagt om motivatie en doorzettingsvermogen.
 

 • Motivatie kan van binnenuit komen, maar ook van externe factoren: De wens om geraffineerde suikers uit je voeding te weren, te koken zonder pakjes en zakjes of de vleesconsumptie op verantwoorde wijze te verminderen zijn net zo gemakkelijk of moeilijk te verwezenlijken als de medische noodzaak om bijvoorbeeld suikervrij of zoutloos te gaan koken.
 • Maar wat je motivatie ook is, zonder doorzettingsvermogen gaat het niet lukken. Dat doorzettingsvermogen zit in jezelf!
 • En geen enkele blijvende gedragsverandering komt van de ene dag op de andere dag tot stand: Tijd is een cruciale factor. Daarom zal onze relatie er een zijn van de langere termijn.