Duurzaam ondernemen

Ik ben van mening dat je niet altijd commercieel bezig hoeft te zijn. Soms is het prettig om gewoon iets te doen dat een ander blij maakt!

 

"Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement

 nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie". (bron: Wikipedia)

 

Ook ik wil zoveel mogelijk duurzaam ondernemen. 

Dit doe ik onder meer door heel bewust in te kopen: biologisch, duurzaam geproduceerd/gekweekt, verantwoord verpakt, voldoende en dus niet teveel.

Verder werk ik zoveel mogelijk met seizoensproducten - het liefst van lokale ondernemers - scheid ik mijn afval en streef ik er naar voedselverspilling zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast zorg ik dat ik, voor zover de geldende voedselveiligheidsvoorschriften dit toelaten, mijn gerechten zoveel mogelijk milieuvriendelijk verpak en vervoer. 

 

Maar ik doe nog meer: ik geef een deel van mijn kennis, ervaring en tijd aan niet-commerciele initiatieven zoals bijvoorbeeld Samen Eten en Buurtfeest. Niet 'omdat het zo hoort', maar omdat ik dat graag wil!