Verdwaald in Gezondheidsland?

Niet wat je eet, maar hoe je eet bepaalt je gezondheid

 

Er is de afgelopen jaren zo ontzettend veel te doen geweest over voedsel, voeding en gezondheid dat de meeste mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wat is er nu wel gezond en wat niet? Wat kan ik nu nog wel eten en wat moet ik vermijden? De een roept dit en de ander dat.....wie het hardst roept krijgt de meeste volgers....en spreekt daarom 'de waarheid', want als je maar lang genoeg iets roept wordt het vanzelf de waarheid. 

Al die 'waarheden', tegenstrijdigheden en daarbij de ophef over voedselvervuiling zorgen er voor dat mensen doorslaan en er allerlei extremen ontstaan. Gezond zijn en gezondheid zijn beladen termen geworden. In onze zoektocht naar betere voeding zijn we obsessief bezig gegaan met voedingsstoffen en is het werkelijke voedsel verloren gegaan. We worden gebombardeerd met berichten die ons beperkingen opleggen zoals de anti-melk campagne, de light-beweging en recentelijk de anti-suikerlobby.  
 

Wie hier anders over denkt en dit openlijk zegt wordt meteen aan de schandpaal genageld en verguisd. Toch ga ik die uitdaging aan en zeg dat geen enkel dieet je brengt wat je er van verwacht. Een gezond en leuk leven begint met kennis over wat je in je mond stopt en een nuchtere houding ten opzichte van voedsel en eten.

 

Daarnaast is plezier hebben in voedsel bereiden en genieten van het eten op je bord heel belangrijk!

Hoe is jouw relatie met voedsel?

Wil je weten of jij een nuchtere houding en gezonde relatie met voedsel hebt? Doe dan de test.
En wil je meer weten over de 'geen-dieet-benadering' neem dan gerust contact op met mij. Ik leg je graag uit hoe je voeding als medicijn in kunt zetten voor lichaam en geest en hoe daardoor koken en eten weer leuk wordt!

Genieten doe je nooit met mate!